icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 juli 2024

Bestuurlijke overeenstemming gebiedsontwikkeling Gnephoek

Goed nieuws voor de toekomstige ontwikkeling van de Gnephoek in Alphen aan den Rijn. Vandaag laten de bestuurlijke partners weten dat de Bestuursovereenkomst Ontwikkeling Gnephoek komend najaar wordt getekend. Als partner zijn wij al geruime tijd nauw betrokken bij de voorbereidingen en het maken van het contourenplan voor de Gnephoek.

Deze bestuurlijke overeenstemming en de eerder toegezegde financiële bijdrage van het Rijk van ruim €60 miljoen waren voorwaarden voor een haalbare gebiedsontwikkeling. We zijn natuurlijk heel blij met deze besluiten want daarmee kunnen we tempo gaan maken. De gezamenlijke ambities van zowel overheden als marktpartijen liggen hoog: 
- 5500 woningen en de aanleg van een groot natuurgebied in de Gnephoek;
- 60% betaalbare woningen en de helft daarvan sociale huur;
- en natuurlijk toekomstbestendige bouw met een optimale waterhuishouding.

De marktpartijen, BPD, AM, Van Omme & de Groot en VolkerWessels Vastgoed, en gemeente Alphen aan den Rijn zijn in overleg over de samenwerking in de gebiedsontwikkeling. Ook daarover wordt in het najaar een overeenkomst gesloten.